СБУ спростувала інформацію про оголошення підозри в держзраді нардепу Шевченку

Про те, що СБУ відкрила справу за ст. 111 ККУ, повідомив сам політик
СБУ спростувала інформацію про оголошення підозри в держзраді нардепу Шевченку
Зустріч Євгена Шевченко у Мінську з Олександром Лукашенком висвітлювало білоруське телебачення (стоп-кадр відео)
24 Грудня 2021, 11:23
читать на русском

Слідчі Служби безпеки України спростували інформацію народного депутата Євгена Шевченка щодо оголошення йому підозри у державній зраді.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ у коментарі РБК-Україна, зазначивши, що не починали кримінальні провадження стосовно Шевченка за ст. 111 Кримінального кодексу.

Згідно зі ст. 482-2 Кримінального процесуального кодексу України, досудове розслідування щодо народного депутата України може розпочати лише Генеральний прокурор або особа, яка виконує його обов'язки, - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 20 квітня народний депутат з фракції "Слуга народу" Євген Шевченко поїхав до Білорусі, де зустрівся із президентом Олександром Лукашенком.

22 квітня народний депутат від фракції "Слуга народу" Євгеній Шевченко сам попросив виключити його з партії, під час "розбору польотів" скандального парламентарія.

23 травня після того, як влада Білорусі ініціювала екстрену посадку літака Афіни-Вільнюс під приводом "мінування", а потім затримала пасажира борту, засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, Шевченко опублікував у себе в Фейсбуці кілька дописів, у яких вихваляв президента РБ Лукашенка. Спершу він опублікував спільне фото з Лукашенком і підписав його: "Бацька вам не Янукович!". Згодом депутат написав: "Ми з бацькою за народ, за соціальну справедливість, за справжню незалежність без зовнішнього управління".

1