Нардепа Шевченка підозрюють у державній зраді через поїздку до Лукашенка

Політик поскаржився, що йому приписують створення "русского мира" в Україні
Нардепа Шевченка підозрюють у державній зраді через поїздку до Лукашенка
Шевченко Євгеній (фото: Facebook)
24 Грудня 2021, 09:57
читать на русском

Народного депутата Євгена Шевченка, якого раніше виключили з фракції "Слуга народу" через поїздку до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, підозрюють у державній зраді.

Про це розповів сам у своєму Telegram-каналі.

Якщо вже інформація просочилася в ЗМІ, змушений повідомити, що справді СБУ відкрила проти мене справу за ст. 111 ККУ (державна зрада — Ред.). Тепер я в одному списку з Медведчуком і Порошенком. Весела компанія, чи не так? Шиють мені створення "русского мира" в Україні. Пов'язано це з моєю дружбою з Білоруссю, — зазначив Шевченко.

Він вважає, що таким чином влада хоче усунути його, як "конкурента".

Нагадаємо, 20 квітня народний депутат з фракції "Слуга народу" Євген Шевченко поїхав до Білорусі, де зустрівся із президентом Олександром Лукашенком.

22 квітня народний депутат від фракції "Слуга народу" Євгеній Шевченко сам попросив виключити його з партії, під час "розбору польотів" скандального парламентарія.

23 травня після того, як влада Білорусі ініціювала екстрену посадку літака Афіни-Вільнюс під приводом "мінування", а потім затримала пасажира борту, засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, Шевченко опублікував у себе в Фейсбуці кілька дописів, у яких вихваляв президента РБ Лукашенка. Спершу він опублікував спільне фото з Лукашенком і підписав його: "Бацька вам не Янукович!". Згодом депутат написав: "Ми з бацькою за народ, за соціальну справедливість, за справжню незалежність без зовнішнього управління".

Читайте також

1