Нардеп-"слуга" отримав підозру у недостовірному декларуванні

Володимир Гевко не вніс у декларацію квартиру вартістю майже 4 млн грн
Нардеп-"слуга" отримав підозру у недостовірному декларуванні
16 Грудня 2022, 10:11
читать на русском

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у недостовірному декларуванні народному депутату від фракції "Слуги народу" Володимиру Гевку.

Про це повідомляють пресслужби правоохоронних органів.

За дорученням керівника САП прокурор САП та детектив НАБУ повідомили про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021), – інформує САП.

У самому повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією видання "Слово і діло", йдеться про Володимира Гевка.

Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами.

Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали на підставі висновку НАЗК.

Нагадаємо, САП та НАБУ викрили на махінації з житлом колишнього народного депутата від ОПЗЖ Олександра Долженкова. Встановлено, що він з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержував із бюджету Апарату Верховної Ради України компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн".

Читайте також

1