Нардеп з фракції Порошенка отримав півмільйона допомоги від Ради

Грошову допомогу Забродському виплатили за втрату працездатності
Нардеп з фракції Порошенка отримав півмільйона допомоги від Ради
Народний депутат Михайло Забродський в кулуарах Верховної Ради України в Києві, 20 вересня 2019 р. Фото Струмковський Володимир / УНІАН
30 Листопада 2021, 20:38
читать на русском

Народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Михайло Забродський отримав грошову допомогу у розмірі 522,9 тис. грн від Верховної Ради  на півмільйона за втрату працездатності.

Про це стало відомо з декларації народного обранця.

Декларація депутата Забродського

Видання "Антикор" зазначає, що про втрату працездатності депутатом ніколи не повідомлялося. Також журналісти зазначили, що 15 листопада нардеп виступав в етері "5 каналу" й нічого не видавало його недугу.

Повідомляється, що у декларації Забродського зазначено, що за рік він отримав 467,9 тис. грн зарплати як народний депутат. Таким чином розмір вказаної допомоги перевищив його депутатський оклад.

За даними "Антикору", Забродський тривалий час не звітував про володіння чи користування якоюсь нерухомістю, проте після перевірки НАЗК повідомив про те, що його сім'я користується (орендує) квартиру у Києві, садовий будинок у Київській області, має житловий будинок у Житомирі. А ще у депутата є автомобіль за 1,1 млн грн, гідроцикл за 415,6 тис. грн, два причепи "Одіссей".

Нагадаємо, з 4 вересня 2019 року по 5 травня 2021 року на народних депутатів Верховна Рада витратила понад 105 мільйонів гривень. А на потреби кожного народного депутата у кошторисі Верховної Ради на 2021 рік було заплановано витратити понад 344 тисячі гривень, не враховуючи зарплату самого нардепа та його помічників.

Читайте також

1