Нардепи готові вчасно розглянути бюджет 2021 – Кондратюк

Законопроєкт про державний бюджет на 2021 рік готовий до другого читання
Головне
Нардепи готові вчасно розглянути бюджет 2021 – Кондратюк
Верховна Рада
27 Листопада 2020, 20:12
читать на русском

Народні депутати України готові розглянути бюджет-2021 в установлені терміни з урахуванням зауважень і пропозицій.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк.

Віцеспікерка розповіла, що парламент працює у звичному режимі, хоча 51 працівник апарату ВРУ та 27 нардепів лікуються від коронавірусу.

Нарешті до Верховної Ради надійшов проєкт Державного бюджету на 2021 рік, доопрацьований Кабінетом Міністрів. Сьогодні я розписала цей документ для подальшої роботи. Верховна Рада готова розглянути проєкт Держбюджету-2021 в установлені терміни з урахуванням пропозицій і зауважень народних депутатів, - повідомила Кондратюк.

Також віцеспікерка повідомила, що завтра, 28 листопада у Верховній Раді відбудеться нарада за участі керівництва парламенту, представників Офісу президента і уряду. На нараді обговорять і визначать порядок денний на наступний тиждень, зокрема і  щодо бюджетного процесу.

Читайте також

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 26 листопада ухвалив проєкт державного бюджету на 2021 рік до другого читання.

Прем`єр Шмигаль зазначив, що проєкт бюджету за наступний рік є оптимістичним. Уряд очікує зростання економіки, що дозволить збільшити витрати на медицину, освіту й оборону.

Також Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) озвучив основні показники держбюджету-2021:

  • Доходи -1 трлн 92 млрд грн.
  • Витрати —1 трлн 328 млрд грн.
  • Дефіцит бюджету відносно до ВВП - 5,5%, що на 2% менше, ніж бюджет-2020.

На 2021 рік запропонували збалансований бюджет, в якому не передбачається зростання податків для бізнесу й одночасно покращується фінансування соціальної сфери, медицини, підтримка підприємців, які постраждали від пандемії.

27 листопада законопроєкт "Про Державний бюджет України на 2021 рік"  надійшов до Верховної Ради до другого читання.