Нардепи не проголосували за повернення пільгової ціни на електроенергію для населення

"За" проголосували лише 174 народні депутати
Головне
Нардепи не проголосували за повернення пільгової ціни на електроенергію для населення
Електроенергія (Фото: pexels)
13 Квітня 2021, 17:41
читать на русском

Верховна Рада України не підтримала проєкт постанови про повернення пільгової ціни на електроенергію для населення в розмірі 90 копійок за 1 кВт-год при споживанні перших 100 кВт-год.

Про це стало відомо з трансляції телеканалу Рада.

За ухвалення проєкту постанови № 4590 "Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт-год" проголосували лише 174 народних депутати, тому пільгову ціну на електроенергію не повернуть.

Крім того, Рада не підтримала проєкт постанови № 4609 щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії. Документ підтримали лише 153 нардепи.

Також Рада мала намір доручити Кабміну розробити постанову про невідкладні заходи щодо повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт-год.

Більшість пенсіонерів, які всіляко економили електроенергію заради пільгового тарифу, з 1 січня змушені майже вдвічі більше платити за платіжки. З огляду на це, виникла нагальна потреба прийняття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт-год , - йшлося в пояснювальній записці до постанови.

Однак документ без обговорення підтримали лише 197 нардепів, відтак ціни на електроенергію залишатимуться без змін.

Читайте також

Нагадаємо, 24 березня уряд підтримав рішення, що ціна на електроенергію для українців зростати не буде залишаться на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-год. Водночас уряд дозволив "Енергоатому" повноцінно працювати на ринку, що дасть компанії можливість отримувати необхідні кошти для ремонтів, модернізації та безпечного функціонування наших атомних електростанцій.