Герус розповів, коли Україна перестане купувати електроенергію у Росії

Держава має мінімізовувати ризики постачання енергетичних ресурсів з РФ
Герус розповів, коли Україна перестане купувати електроенергію у Росії
Андрій Герус Фото: facebook.com/Forum.Ukraine30
15 Лютого 2021, 17:45
читать на русском

Верховна Рада України працює над законом щодо обмеження імпорту енергоносіїв з Росії, який може набути чинності вже з весни цього року.

Про це сказав народний депутат "Слуги народу", голова комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус (досьє Андрія Геруса)  під час під Всеукраїнського форуму "Україна 30. Платіжка".

Думаю, що навесні ми почнемо, можливо через закон, обмежувати імпорт електроенергії, зокрема з Російської Федерації, - сказав він.

Герус планує ініціювати рішення щодо електроенергії та антрацитового вугілля. За його словами, це може бути механізм спеціальних мит, та буде стосуватися нафтопродуктів, дизелю, скрапленого газу, коксівного вугілля.

Читайте також

Народний депутат зазначив, що держава має ухвалити рішення, які будуть мінімізовувати ризики постачання енергетичних ресурсів з Росії.

І це буде стосуватися загалом цілого спектру товарів, де ми маємо управляти, здійснювати ризик-менеджмент для того, щоб не було у нас залежності. Зараз відповідний законопроєкт ми розробляємо, - сказав Герус.

Нагадаємо, що голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрій Герус розповів, чому Україна імпортує російську електроенергію. Це відбувається з метою демонополізації та диверсифікації ринку.