Нардепи планують висловити недовіру уповноваженій ВР з прав людини Денісовій

Основний кандидат на цю посаду - це депутат Юлія Гришина
Важливо
Нардепи планують висловити недовіру уповноваженій ВР з прав людини Денісовій
Людмила Денісова (фото: УНІАН)
30 Травня 2022, 20:00
читать на русском

Депутати Верховної Ради планують висловити недовіру за порушення присяги омбудсмену з прав людини Людмилі Денісовій. Це відбудеться на засіданні 31 травня.

Про це сказала Денісова на пресконференції 30 травня

Мені тільки що стало відомо, що за командою президента завтра планують оголосити мені недовіру як уповноваженому Верховної Ради з прав людини, - заявила Денісова.

За її словами, рішення про її звільнення було ухвалено нібито після наради у президента Володимира Зеленського.

Голова правління ГО "ZMINA. Центр прав людини" Тетяна Печончик у Facebook повідомила, що конституційних підстав для зняття Денісової немає.

Як повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews з посиланням на власного співрозмовника з Верховної Ради, після голосування має бути створено слідчу комісію, яка має оцінити результати роботи Денісової. Після цих висновків буде ухвалено рішення про її звільнення або залишення на посаді.

Зазначається, що Офіс президента розглядає декілька кандидатур. Основний кандидат це депутат Юлія Гришина. Запасні кандидатури адвокат "Слуги Народу" та Зеленського Олександр Качура та юрист Тарас Тарасенко.

Наш співрозмовник пояснює, що по Денисовій вже є рішення, але вирішується питання з процедурою звільнення, в умовах воєнного часу, - пише PavlovskyNew.

Читайте також