Нардепи провалили голосування за закон про медичний канабіс

Документ відправили на доопрацювання авторам
Важливо
Нардепи провалили голосування за закон про медичний канабіс
Канабіс Фото: Pexels
13 Липня 2021, 19:24
читать на русском

Верховна Рада України не проголосувала за законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні.

Про це стало відомо з трансляції засідання Ради.

Нардепи направили на доопрацювання авторам законопроєкт №5586 про регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Оскільки документ за основу підтримали лише 184 нардепи, то цього не вистачило навіть, аби направити його на доопрацювання у комітет.

Закон класифікував канабіс наступним чином:

  • з низьким вмістом тетрагідроканабінолу - сорти рослин роду коноплі (Cannabis), вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі яких становить від 0,2 до 1%;
  • з високим вмістом тетрагідроканабінолу - його вміст у сухій масі перевищує 1%.

У документі прописано, що промислові коноплі - сорти рослин роду коноплі (Cannabis), вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі яких не перевищує 0,2%. Передбачено, що такі коноплі та товари, вироблені з них, не належать до наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, якщо вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі таких товарів чи продуктів перероблювання не перевищує 0,2%.

Очікувалося, що продаж ліків з канабісу здійснюватиметься тільки через е-рецепт. Інформацію будуть вносити до електронної медичної системи. За потреби правоохоронці зможуть перевірити діагноз пацієнта, хто з лікарів виписав ліки, в якій аптеці їх придбали.

Вільно вирощувати канабіс не дозволялося, однак вводилося ліцензування підприємств, які могли займатися такою діяльністю.

Нагадаємо, у квітні уряд розширив перелік дозволених препаратів на основі канабісу, які можна використовувати у медичних цілях.

Читайте також

1