Нардепи-слуги кажуть, що закон про мобілізацію може бути ухвалений вже на найближчому засіданні парламенту

Водночас інша частина провладної фракції заявляє, що документ ще "надто сирий"
Головне
Нардепи-слуги кажуть, що закон про мобілізацію може бути ухвалений вже на найближчому засіданні парламенту
Верховна Рада (фото: rada.gov.ua)
14 Березня 2024, 13:44
читать на русском

У ЗМІ з’явилась інформація, що у фракції "Слуга народу" нібито сформували остаточний варіант законопроєкту про мобілізацію. Члени правлячої коаліції готові віддати за нього свої голоси.

Про це написало NV. Інформацію виданню надав топ-представник монобільшості у парламенті, який побажав залишитися анонімним.

Повідомлялось, що документ представлять на обговорення Верховної ради України вже найближчими днями. Ймовірно його затвердять без включення пропозицій Кабміну про введення обмежень для осіб, які ухиляються від мобілізації. Але у СН уточнили, що документ "ще досить сирий".

Передбачається, що законопроєкт про мобілізацію може бути прийнятий в цілому під час наступного засідання парламенту.

"Готові ухвалити у цілому", - зазначив співрозмовник.

Відразу після цього інший співрозмовник у Слузі народу уточнив, що наразі законопроєкт перебуває на стадії розгляду у комітеті по нацбезпеці та обороні. Тож говорити про його прийняття - поки що не варто.

"Пройшли біля 300 поправок з 4000. Документ ще досить сирий", - каже інший співрозмовник з СН.

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Рада може прийняти новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні до кінця березня. До документа внесли понад 4 тисячі поправок.

Читайте також

1