Нардепи вирішили, що їх помічниками можуть бути люди без освіти

У парламенті ухвалили за основу і в цілому відповідний законопроєкт
Нардепи вирішили, що їх помічниками можуть бути люди без освіти
Верховна Рада
3 Грудня 2020, 21:22
читать на русском

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України".

Текст законопроєкту розміщено на сайті Верховної Ради України.

За відповідне рішення проголосували 235 народних обранців.

Згідно із цим законопроєктом, помічником-консультантом народного депутата може бути громадянин України, який володіє державною мовою.

Раніше, помічники нардепів повинні були мати ще й вищу освіту, однак згідно із новим законом цю необхідну вимогу скасували.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж Верховна рада України підтримала зміни до Кримінального кодексу щодо відповідальності за викрадення, привласнення, збут та підроблення паспортів. Депутати ухвалили відповідний законопроєкт №3946. Підтримали законопроєкт 264 парламентарі.

Документ передбачає посилення відповідальності за незаконні дії щодо документів, які посвідчують спеціальний статус особи, а також свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та/або використання свідомо підроблених документів.

За викрадення, привласнення документів, що посвідчують громадянство України чи спеціальний статус особи, або свідоцтво про державну реєстрацію актів цивільного стану, а також умисне заволодіння ними в будь-який інший спосіб каратиметься арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

За підробку таких документів, а  також придбання та збут, передбачається арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

1