Нардепка від "Голосу" очолила Бюро жінок-парламентаріїв Міжпарламентського союзу

Таку високу посаду в керівних органах МПС Україна посідає вперше
Нардепка від "Голосу" очолила Бюро жінок-парламентаріїв Міжпарламентського союзу
Леся Василенко Фото: сайт партії “Голос”
27 Травня 2021, 12:45
читать на русском

Народна депутатка України з фракції "Голос" Леся Василенко стала президентом Бюро жінок-парламентаріїв Міжпарламентського союзу (МПС).

Як повідомляє партія "Голос" на своїй сторінці у Фейсбуці, таку високу посаду в керівних органах МПС Україна посідає вперше.

За словами Василенко, призначення президентом Бюро МПС сприятиме поліпшенню дипломатичних відносин із парламентами інших країн, а також посилить голос України в світі з ключових міжнародних питань.

Наступні два роки - велика можливість для нашої країни стати лідером у просуванні інклюзивного світового порядку денного та рівних можливостей для чоловіків і жінок, - прокоментувала вона своє призначення.

Василенко звернула увагу на необхідність врахування принципів гендерної рівності під час розробки національних стратегій виходу з пандемії. Вона закликала парламенти всіх країн удосконалити законодавство в питанні гендерної чутливості та скасувати дискримінаційні закони.

Нагадаємо, народні депутати від фракції "Слуга народу" подали в Раду два законопроєкти, у яких пропонується визначити термін "сексизм" і карати за нього штрафами, громадськими роботами або адмінарештом.

Читайте також

1