Нардепку-"слугу" судитимуть за недостовірну декларацію

Нардепка "забула" про нерухомість на понад 4 мільйони гривень
Нардепку-"слугу" судитимуть за недостовірну декларацію
Анна Колєснік
22 Жовтня 2022, 16:28
читать на русском

За декларування недостовірних відомостей судитимуть чинну народну депутатку від "Слуг народу" Анну Колесник, відому фразою "Надо валить из этой страны".

Про це інформує у Телеграмі Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Як зазначається, прокурором САП за матеріалами НАЗК та результатами дізнання детективів НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IХ скликання за обвинуваченням в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо неправдивих відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Встановлено, що народний депутат у декларації за 2020 рік не вказала дві квартири у столиці загальною вартістю понад 3,5 млн гривень та автомобіль, які перебували у неї у користуванні. Також нардеп не внесла відомості про нежитлові приміщення, які розташовані в м. Харків, що належать їй на праві власності. Загалом народний депутат не задекларувала рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 4,4 млн гривень, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушила вимоги пп. 2, 3 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт скеровано до ВАКС для розгляду по суті.

Нагадаємо, народний депутат від фракції "Слуга народу" Дмитро Костюк не зміг надати Національному агентству з запобігання корупції (НАЗК) документи, що підтверджували походження грошових активів у розмірі 2,6 млн гривень.

Читайте також

1