Народного депутата судитимуть в Україні за брехню у декларації

Шахов не вніс до декларації майно на 87,6 млн гривень
Головне
Народного депутата судитимуть в Україні за брехню у декларації
Народний депутат України Сергій Шахов фото: УНІАН
2 Серпня 2022, 20:04
читать на русском

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України 8 та 9 скликань.

Він обвинувачується "в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

В ході досудового розслідування, яке проводили детективи НАБУ, встановлено, що народний обранець у поданій за 2020 рік декларації не зазначив інформацію про житловий будинок, земельну ділянку в Київської області та офіс, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки, - зазначили у САП.

Зокрема, депутат мав незадекларовані 13 квартир у столиці, 8 паркомісць, два будинки в елітному котеджному містечку в Київській області загальною площею понад 2 тис. кв. метрів, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, нежитлову нерухомість, офісне приміщення, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості.

Загалом, депутат приховав майна на суму майже 88 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб. Дії народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України (в редакції Закону України №1074-ХІ від 04.12.2020), - зазначають у прокуратурі.

Обвинувальний акт відносно депутата скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті. Про дату та час підготовчого засідання буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, у червні 2022 року детективи НАБУ і прокурори САП завершили розслідування за підозрою народного депутата України VIII та IX скликань у внесенні недостовірних відомостей до декларації за 2020 рік. За інформацією ЗМІ, йдеться про нардепа групи "Довіра" Сергія Шахова.

1