Шахов не вніс до е-декларації майже 60 млн гривень

Це перша вручена нардепу підозра за ст. 366-2
Шахов не вніс до е-декларації майже 60 млн гривень
Гроші, сейф (Фото: pexels)
22 Листопада 2021, 20:43
читать на русском

НАБУ повідомило про підозру народному депутату України Сергію Шахову, який не вніс до е-декларації за 2020 рік 59,5 млн гривень.

Про це повідомили в НАБУ.

Нардеп не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки та виховує трьох спільних дітей. Також в декларацію не внесено дані про будинок і земельну ділянку, якою фактично, як з'ясувало слідство, нардеп користується, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що нардеп не задекларував 13 квартир в центрі Києва, вісім паркомісць, два будинки під Києвом (площею понад 2 тис. кв. метрів), 27 земельних ділянок (площею близько 115 га) у Київській області, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання та доходи від продажу нерухомості.

Зауважимо, що це перша вручена народному депутату підозра за ст. 366-2 після відновлення кримінальної відповідальності за внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації, - додали в НАБУ.

Нагадаємо, що депутат Харківської міськради від партії "Опозиційна платформа – За життя" Саід Джавід опублікував щорічну декларацію про доходи, у якій задекларував африканського чипованого лева.

Читайте також