NASA заявило, що три астроїда летять до Землі

Вони не загрожують зіткненню із Землею
NASA заявило, що три астроїда летять до Землі
Астероїд (фото: NASA)
24 Грудня 2020, 17:30
читать на русском

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) заявило, що у п’ятницю, 25 грудня, повз Землю пролетять три астероїди.

Про це повідомило Fox News.

Найбільший із трьох, який має назву 2014 SD224, наблизиться до Землі на відстань у 30,6 мільйона кілометрів. Його діаметр становить 201 метр, - йдеться у повідомленні.

У NASA переконані, що він не загрожує зіткненням із Землею.

Читайте також

Востаннє цей астероїд наближався до нашої планети 26 січня цього року, а його наступний проліт очікується у грудні наступного року.

Зазначається, що у п’ятницю, 25 грудня, повз Землю також пролетять ще два астероїди - 2020 XY та 2020 YM1. За даними американського відомства, вони також не становлять загрози для Землі.

Нагадаємо, що вночі у неділю, 29 листопада, над Японією можна було спостерігати рідкісне явище - вибухнув метеорит.

Під час потрапляння до верхніх шарів атмосфери стався вибух метеориту, при цьому вибух супроводжувався сильним гуркотом. За словами очевидців, перед вибухом яскравість небесного тіла дорівнювала яскравості повного Місяця.

До того ж Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Італія, Канада, Австралія, Японія, Об'єднані Арабські Емірати та Люксембург уклали міжнародну угоду про освоєння Місяця.