Наша сила - в єдності: Зеленський привітав українців з Днем Соборності

103 роки тому проголосили акт злуки УНР і ЗУНР
Головне
Наша сила  - в єдності: Зеленський привітав українців з Днем Соборності
День Соборності України (Фото: Вінницька райрада)
22 Січня 2022, 12:24
читать на русском

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Соборності та нагадав про необхідність збереження єдності держави.

Про це повідомили в Офісі президента.

Проголошення Акта злуки – важлива сторінка в літописі державотворення, і нині, за більш ніж століття, ми розуміємо, що соборність України – це не лише про історію, це про наше сьогодення і майбутнє. – йдеться у вітанні президента.

Зеленський зокрема підкреслив, що День Соборності України – це національне свято і важлива пам’ятна дата. Цього дня ми святкуємо річницю втілення прагнень про єдність України, торжества оптимізму і віри.

Історія України – не тільки предмет для вивчення, важливо її зрозуміти, осягнути причини дій, усвідомити їх наслідки, проаналізувати помилки, провести історичні паралелі та зробити правильні висновки. Відповісти на питання – чому так сталося, що відлік сучасної незалежної України ведеться не з 22 січня 1919 року, і як нам діяти, щоб цей відлік більше ніколи не переривався, - сказав глава держави.

Зеленський переконаний, що відповідь на це питання очевидна – єдність Українського народу. Це підґрунтя наших успіхів, запорука сильної незалежної держави і відновлення її територіальної цілісності. Це принципова цінність для нас.

Ми – це Україна. Україна – це ми. Виконаймо свій обов’язок перед майбутніми поколіннями – збережімо Незалежність і Соборність України, - закликав президент.

Нагадаємо, 22 січня 1919 року відбулося проголошення Універсалу про об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в соборну Україну.

1