Насмішка РФ над Женевською конвенцією: Подоляк про "парад полонених" у Маріуполі

Кремль вирішив повторити "спектакль" 9 травня
Насмішка РФ над Женевською конвенцією: Подоляк про "парад полонених" у Маріуполі
Так званий “парад полонених” у Донецьку 2014 року
6 Травня 2022, 15:35
читать на русском

Російські окупанти планують на 9 травня провести у заблокованому Маріуполі так званий парад українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції. В Офісі президента мають намір фіксувати кожного, хто займається катуванням полонених.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Він провів аналогію з "парадом полонених" 24 серпня 2014 року в окупованому Донецьку, коли українських захисників провели вулицями, закидаючи сміттям, та під дулами автоматів.

Через 8 років Кремль вирішив повторити "спектакль" 9 травня в Маріуполі. Для цього крім військовополонених планують переодягати у форму цивільних. Це демонстративна насмішка з боку Росії над Женевською конвенцією, - зазначив Подоляк.

Відтак, Україн фіксуватиме кожного, хто займається приниженням і катуванням полонених.

Зараз Книга катів оновлюється, але одного разу імена з неї почнуть викреслюватися. Ці злочини без терміну давності, - додав він.

Нагадаємо, що до зруйнованого Маріуполя прибув перший заступник глави адміністрації президента росії, відповідальний за питання внутрішньої політики рФ, Сергій Кирієнко. Його основне завдання - підготовка "урочистих заходів" 9 травня.

Читайте також