Наступний за "Омікроном" штам коронавірусу може вбити набагато більше людей

Спеціалісти кажуть, що після "Омікрона" варіантів вірусу буде більше
Наступний за "Омікроном" штам коронавірусу може вбити набагато більше людей
Коронавірус (Фото: Anadolu)
15 Лютого 2022, 21:21
читать на русском

Наступний штам COVID-19 може вбити набагато більше людей і мати більш виявлену патогенність, ніж "Дельта" або "Омікрон".

Такого висновку дійшли британські вчені, пише видання The Guardian.

Варіант "Омікрон" не походить від "Дельти", а з'явився із зовсім іншої частини генеалогічного дерева вірусу. Оскільки ми не знаємо, звідки в генеалогічному дереві вірусу з'явиться новий варіант - ми не можемо знати також і рівень патогенності. Він може бути як більш, так і менш патогенним, - сказав професор-епідеміолог Марк Вулхаус із Единбурзького університету.

З тривожними висновками Вулхауса солідарні й інші вчені. Девід Набарро, спеціальний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по COVID-19, також згоден з непередбачуваністю та фактором випадковості у питанні мутації та поширення інфекції.

Після "Омікрона" варіантів буде більше, і якщо вони будуть більш заразними, вони домінуватимуть. Вони можуть виявитися більш смертельними або мати більш серйозний негативний вплив на організм, - вважає учений.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що пандемія коронавірусу поки далека від свого завершення у світі, через те, що з'являтимуться нові, інші штами COVID-19.

Читайте також

1