Вакцина не заміщує карантинні заходи - ВООЗ

Вакцина є лише додатковим засобом захисту
Вакцина не заміщує карантинні заходи - ВООЗ
Вакцина Фото: Maksim Goncharenok з Pexels
8 Лютого 2021, 13:40
читать на русском

Вакцина не заміщує карантинні заходи, що були запроваджені для протидії поширенню коронавірусу. ВООЗ сприятиме пришвидшенню вакцини для українців.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров`я Тедрос Адханом Гебреєсус під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

За його словами, вакцини є лише додатковим засобом захисту, і ВООЗ сприятиме її пришвидшенню. До того ж нещодавно в рамках глобальної ініціативи COVAX опублікували інформацію щодо розподілу вакцин між країнами.

І Україна є однією з тих країн, які будуть включені в першу хвилю розгортання ініціативи COVAX, щоби вакцинувати медичних працівників і тих людей, хто безпосередньо спілкується з пацієнтами COVID-19. Ми знаємо, що Україна розробила вже план вакцинації, і ми готові співпрацювати з вами та іншими нашими партнерами для того, аби все необхідне знаряддя забезпечити якомога швидше, - сказав Гебреєсус.

Читайте також

Гендиректор ВООЗ підкреслив, у світі докладаються зусилля для прискорення вакцинації населення і рівного розподілу.

В усьому світі кількість вакцин зараз перевищила кількість людей, які інфікувалися. З одного боку - це добра новина і чудове досягнення за такий короткий час. Понад три чверті вакцин отримали схвалення в десяти країнах, які відповідають за 60% глобального ВВП, - зазначив він.

Водночас майже два з половиною мільярди населення планети не мають доступу до жодної вакцини, і тому існує серйозний ризик передачі коронавірусу.

Ми розуміємо, що усі уряди намагаються захистити власне населення, але більшість країн, де вже проведено вакцинацію медпрацівників та людей похилого віку, у найкращий спосіб зможуть захистити світ, якщо вони поділяться вакцинами з іншими країнами. Вони теж це можуть зробити, - підкреслив гендиректор ВООЗ.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що чутки про зв'язок між вакцинацією проти COVID-19 і безпліддям безпідставні.

1