Наступного тижня у МОЗ очікують на реєстрацію препарату від covid-19 "Молнупіравір"

Цей препарат блокує відтворення генетичного коду вірусу
Наступного тижня у МОЗ очікують на реєстрацію препарату від covid-19 "Молнупіравір"
Ліки, таблетки Фото: Pexels
23 Січня 2022, 09:14
читать на русском

Наступного тижня планують завершити державну реєстрацію медичного препарату "Молнупіравір", що уможливить надходження перших доз до України.

Про це міністр охорони здоров’я Ляшко сказав в коментарі виданню "Українська правда".

Наступного тижня ми очікуємо на державну реєстрацію препарату. Ми законтрактували 300 тисяч доз, і після реєстрації очікуємо на першу поставку, - пояснив глава МОЗ.

Довідка: "Молнупіравір" (Molnupiravir) – це препарат, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Це має запобігти розмноженню вірусу та знизити ризик важкого перебігу хвороби.

Велика Британія, США, ЄС уже зареєстрували цей препарат для використання, зокрема для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.

Молнупіравір – це пігулки, тому він не має особливих вимог зберігання і його зручно приймати.

Нагадаємо, 17 грудня в МОЗ  закупили 300 тисяч курсів препарату "Молнупіравір". Виробник Merck на початку січня заявляв, що їхній препарат ефективний і для лікування захворювання, викликаним новим штамом "Омікрон". Проте в листопаді сам виробник визнав, що піґулки не такі ефективні, як сподівалися спершу.

Читайте також