Насувається значне похолодання: синоптики повідомили про погоду в Україні

Найближчими днями в країні дощитиме та сніжитиме
Насувається значне похолодання: синоптики повідомили про погоду в Україні
Сніг, зима (Фото: Pixabay)
17 Грудня 2021, 05:05
читать на русском

Мокрий сніг, дощ та похолодання очікуються в Україні.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, 17 грудня територія України ще буде знаходитись під впливом поля зниженого атмосферного тиску, тому очікуємо на хмарну та вологу погоду.

Температура повітря коливатиметься близько нуля, тому випадатиме і дощ і мокрий сніг - опади змішаної фази, - кажуть синоптики.

Метеорологи попереджають, що найближчими днями температурний фон в Україні істотно змінюватись не буде, а от вже з наступного вівторка відчутно похолоднішає.

У п'ятницю, в суботу, неділю та понеділок погода буде майже однаковою - невеликий дощ та мокрий сніг.

На дорогах західної частини місцями ожеледиця, на сході країни подекуди ожеледь. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі та вдень від 2 градусів морозу до 3-х тепла. У Карпатах сніжитиме, похолодає до мінус 8 градусів.

Вже з вівторка, 21 грудня, в Україні відчутно похолоднішає, прийдуть морози. Проте зникнуть опади.

У більшості областей денна температура повітря опуститься до мінус 7-9 градусів. Вночі можливе похолодання до мінус 11 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли про погоду на день святого Миколая. 19 грудня, майже всю Україну накриє снігом. Лише південні та східні області зустрінуть свято без опадів. Цього дня стане холодніше, а температура повітря впаде на кілька градусів і становитиме близько 4-5 градусів морозу.

Читайте також