НАТО готове зустрітись з лідерами Вірменії та Азербайджану

НАТО глибоко занепокоєне конфліктом у Нагорному Карабаху
НАТО готове зустрітись з лідерами Вірменії та Азербайджану
Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: NATO
22 Жовтня 2020, 23:00
читать на русском
НАТО цінує партнерство як з Вірменією, так і з Азербайджаном, тому хоче зустрічатися з лідерами обох поважних країн-партнерів.

Про це 22 жовтня під час пресконференції за підсумками першого дня роботи міністрів заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Обидві країни, Азербайджан і Вірменія, є поважними партнерами НАТО. І коли глава держави-партнера прибуває до Брюсселя і просить про зустрічі, для мене є природним провести таку зустріч. Ми також мали раніше візит президента Азербайджану Алієва, і я готовий знову говорити з ним. Це частина нашого партнерства, коли ми зустрічаємось із керівниками різних країн-партнерів, в тому числі, з керівниками Вірменії і Азербайджану. Я щойно зустрівся з президентом Вірменії, і проведу зустріч з Президентом Азербайджану, якщо буде запит на таку зустріч, - сказав Генеральний секретар НАТО.

Він наголосив, що НАТО не є частиною конфлікту навколо Нагорного Карабаху. При цьому Туреччина є поважним союзником по НАТО, і цю позицію керівник Альянсу довів до президента Вірменії.

Читайте також

Ми глибоко занепокоєні конфліктом у Нагорному Карабаху та навколо нього, особливо жертвами серед цивільного населення. Ми закликаємо Азербайджан і Вірменію до деескалації, зупинити бойові дії і ворожнечу, поважати та виконувати режим припинення вогню. Має бути знайдене політичне рішення для цього конфлікту, - підкреслив Єнс Столтенберг.

Він наголосив, що НАТО підтримує зусилля співголів Мінської групи ОБСЄ, і вітає той факт, що у Сполучених Штатах відбудеться зустріч між міністрами закордонних справ двох країн.

Нагадаємо, що вчора, 21 жовтня, прем'єр-міністр Вірменії Ніколо Пашинян закликав співгромадян до зброї в конфлікті з Азербайджаном навколо Нагірного Карабаху. Він заявив, що дипломатичного вирішення карабахського конфлікту не буде ще довго.