Прем'єр Вірменії виключив мирне вирішення конфлікту в Карабасі: закликав йти на фронт

Пашинян виключив дипломатичне врегулювання конфлікту з Азербайджаном
Прем'єр Вірменії виключив мирне вирішення конфлікту в Карабасі: закликав йти на фронт
Війна за Карабах (фото: з відкритих джерел)
22 Жовтня 2020, 10:44
читать на русском

Прем'єр-міністр Вірменії Ніколо Пашинян закликав співгромадян до зброї в конфлікті з Азербайджаном навколо Нагірного Карабаху. Він заявив, що дипломатичного вирішення карабахського конфлікту не буде ще довго.

Про це повідомляє DW.

Пашинян виключив дипломатичне врегулювання конфлікту з Азербайджаном навколо Нагірного Карабаху.

Ми повинні усвідомлювати, що питання Карабаху, хоча б на даному етапі і починаючи з цього етапу, ще дуже довго не може мати дипломатичного вирішення. Всі подібні пропозиції мають вважатися такими, що завершилися, - відзначив він.

За словами Пашиняна, Азербайджан не згоден ні на що, крім капітуляції Карабаху.

Він закликав співгромадян добровільно відправлятися на фронт, щоб боротися до кінця.

Вірменський народ тільки зі зброєю в руках зможе домогтися прийнятного для себе рішення карабахського конфлікту, - підкреслив Пашинян.

Прем'єр закликав мерів всіх вірменських міст, глав адміністрацій, органів місцевого самоврядування організувати процес формування добровольчих загонів, які будуть переведені в розпорядження Головного штабу ЗС Вірменії.

Читайте також

Тим часом в Баку кажуть про прихильність мирному врегулюванню карабахського конфлікту.

Помічник президента Азербайджану, завідувач відділом з питань зовнішньої політики адміністрації президента Хікмет Гаджиєв заявляє, що Азербайджан підтримує врегулювання конфлікту шляхом переговорів відповідно до існуючої дорожньою карти, відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН.

В Азербайджані заявляють, що "цією заявою саме керівництво Вірменії визнає, що метою Вірменії є окупація територій Азербайджану".

При цьому заяви прем'єр-міністра Вірменії про те, що "у конфлікту немає дипломатичного рішення" ще раз демонструє, що Вірменія абсолютно не зацікавлена ​​у врегулюванні конфлікту шляхом переговорів, - зазначив Гаджиєв.

Читайте також

Нагадаємо, бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв'язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і - вперше - загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.