Навальний розповів, як його "зцілював" голос дружини

Політик повідомив, що бачив та чув після коми
Навальний розповів, як його "зцілював" голос дружини
Олексій Навальний з дружиною Юлією (фото: Facebook)
21 Вересня 2020, 16:55
читать на русском

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого отруїли "Новачком", розповів, як після коми вперше побачив та почув дружину Юлію. Про це він розповів на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Він розповів, що нещодавно у них з дружиною було 20-річчя весілля.

"Ви, звичайно, сто разів бачили таке в фільмах і читали в книжках: одна кохана людина лежить у комі, а інша своєю любов'ю і постійної турботою повертає його до життя. Ми, звичайно, теж так діяли. За канонами класичних фільмів про кохання і комі. Я спав, і спав, і спав. Юля приходила, говорила зі мною, співала мене пісеньки, включала музику", - розповів Навальний.

За його словами, він не пам’ятає те, що було під час коми. Але гарно пам’ятає те, що було коли він отямився.

"Навряд чи це можна назвати "спогад", скоріше, набір найперших відчуттів і емоцій. Однак він був для мене так важливий, що назавжди закарбувався в голові. Я лежу. Мене вже вивели з коми, але я нікого не впізнаю, не розумію, що відбувається. Не кажу і не знаю, що таке говорити. І весь час я чекаю, коли прийде Вона. Хто вона - неясно. Як вона виглядає - теж не знаю. Навіть якщо мені вдається розгледіти щось расфокусированим поглядом, то я просто не в змозі запам'ятати картинку. Але Вона інша, мені це зрозуміло, тому я весь час лежу і чекаю на неї. Вона приходить і стає головною в палаті. Вона дуже зручно поправляє мені подушку. У неї немає тихого співчутливого тону. Вона каже весело і сміється. Вона розповідає мені щось. Коли вона поруч, ідіотські галюцинації відступають. З нею дуже добре. Потім вона йде, мені стає сумно, і я знову починаю її чекати", - поділився політик.

Читайте також

Навальний впевнений, що цьому є наукове пояснення.

"Ну, типу, я вловлював тембр голосу дружини, мозок виділяв дофамін, мені ставало легше. Кожен прихід ставав буквально лікувальним, а ефект очікування посилював дофамінову винагороду. Але як би не звучало класне науково-медичне пояснення, тепер я точно знаю просто на своєму досвіді: любов зцілює і повертає до життя. Юля, ти мене врятувала, і нехай це впишуть в підручники з нейробіології", - зізнався опозиціонер.

Нагадаємо, Навальному стало погано вранці 20 серпня під час перельоту із Томська до Москви. Він впав у кому, його соратни казали про отруєння політикка.

У підсумку Навального вивезти на лікування до клініки "Шаріте" у Німеччині. Спеціалісти німецької армії встановили, що Навального отруїли речовиною з групи "Новічок".

15 вересня Навальний вперше після отруєння опублікував світлину в Instagram та розповів, що почав дихати та рухатися самостійно.

19 вересня він повідомив у нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він вже усвідомлює, що пересувається сходами.

1