Розробник "Новічка" вибачився перед Навальним за участь "у злочинному бізнесі"

Учений додав, що на відновлення Навальному може знадобитися до року

Один із розробників отрути "Новічок" Віл Мірзаянов, який з 1995 року проживає у США, вибачився перед російським опозиціонером Олексієм Навальним, якого отруїли подібною речовиною.

Про це повідомляє DW.

"Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь у цьому злочинному бізнесі - розробці цієї речовини, якою він отруївся", - заявив учений-хімік.

За словами Мірзаянова, все своє подальше життя він присвятив боротьбі з застосуванням бойових отрут. Учений повідомив, що 1993 року він зустрічався з чоловіком, який пережив отруєння "Новічком". Його симптоми були схожими на ті, які описав Навальний.

"Схожі всі симптоми. Він подолав, вижив. Мабуть, Навальному доведеться набратися терпіння. Але в кінцевому рахунку він має бути здоровий", - сказаа Мірзаянов. 

Він додав, що на відновлення Навальному може знадобитися до року.

Читайте також

Нагадаємо, Навальному стало погано вранці 20 серпня під час перельоту із Томська до Москви. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували. Він впав у кому.

Речниця Навального заявила про отруєння політика. Російські лікарі не підтверджували цієї версії.

У підсумку Навального вдалося забрати та вивезти його на лікування до клініки "Шаріте".

Спеціалісти німецької армії встановили, що Навального отруїли речовиною з групи "Новічок". Схожою речовиною російське ГРУ намагалося вбити колишнього розвідника Сергія Скрипаля у Великій Британії.

Отруєння Навального засудили в НАТО, Єврокомісії та Україні.

Уряд Німеччини закликав Росію пояснити свою причетність до отруєння на що речник Путіна Дмитро Пєсков сказав, що Кремль поки не отримував жодної інформації з ФРН щодо Навального.