НАЗК поновило фінансування партії "Слуга народу"

Агентство перевірило уточнювальні звіти партії
НАЗК поновило фінансування партії "Слуга народу"
Слуга народу (Фото: Фейсбук)
1 Квітня 2021, 15:18
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції відновило державне фінансування партії "Слуга народу".

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

За результатами перевірки уточнювальних звітів партії "Слуга народу" за І та ІІ квартали 2020 року НАЗК відновило державне фінансування статутної діяльності політичної партії, - йдеться у повідомленні.

Також у березні НАЗК передало до Нацполіції повідомлення про ознаки кримінального правопорушення у звіті "Слуги народу" та ще трьох партій.

Читайте також

Контекст. 1 березня Національне агентство з питань запобігання корупції зупинило державне фінансування партії "Слуга народу" у зв’язку з виявленими порушеннями у звітності.

Раніше при аналізі фінансових звітів політичних партій "Слуга Народу" та "Опозиційна платформа За життя" Комітет виборців України звернув увагу аномальні показники співвідношення офіційної кількості працівників партії до площі офісу, який орендує політсила, що може свідчити про тіньовий характер фінансування політичних партій. КВУ закликало Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) ретельно вивчити зазначені пункти офіційних фінансових звітів щодо можливого тіньового фінансування цих партій, а отже і можливих кримінальних правопорушень.

1