Названі найкращі новорічні ялинки України - фото

Найдорожчим стало святкове дерево у Дніпрі
Названі найкращі новорічні ялинки України - фото
Ялинка у Києві Фото: https://t.me/KyivOperativ/83696
31 Грудня 2021, 11:26
читать на русском

Держагентство з розвитку туризму України склало рейтинг десяти найкрасивіших ялинок країни цього року.

На сайті ДАРТ опубліковані фото новорічних красунь.

Київ

Новорічна ялинка у Києві Фото: tourism.gov.ua

У столиці встановлена штучна ялинка 31 метр заввишки. Вона оздоблена 20-ма тисячами кульок червоного та золотого кольорів. Яскрава гірлянда довжиною 10 км утворює над деревом купол, який мерехтить червоними, білими та помаранчевими вогниками. А поряд облаштовано найбільший у Європі вертеп.

Львів

Новорічна ялинка у Львові Фото: tourism.gov.ua

Тут встановили живу 17-метрову ялинку, яку місту подарував 85-річний Василь Козленко – це дерево росло у нього на подвір'ї 35 років. Традиційна локація – на площі перед Оперою. Цьогоріч вперше міська влада радилась із художниками, аби дотриматися єдиного стилю при оформленні новорічної красуні.


В результаті оздобили традиційними прикрасами, які здавна використовувалися на заході України – різдвяними "павуками" та ромбами.

Дніпро

Новорічна ялинка у Дніпрі Фото: tourism.gov.ua

Ялинка - штучна, заввишки 20 метрів. Її встановили на Європейській площі та прикрасили прозорими і золотистими кулями.

Вона, мабуть, найдорожча в Україні, адже на її встановлення та прикрашання з бюджету міста витратили 12,5 мільйонів гривень, - кажуть у ДАРТ.

Одеса

Новорічна ялинка в Одесі Фото: tourism.gov.ua

Вона встановлена на Думській площі Одеси та прикрашена святковою ілюмінацією в морському стилі. На неї витратили більше, ніж 2,5 млн грн з громадського бюджету. Верхівку ялинки прикрашає великий дванадцятикутник у вигляді кристала, який освітлює шлях мандрівникам.

Луцьк

Новорічна ялинка у Луцьку Фото: tourism.gov.ua

У ДАРТ її назвали найоригінальнішою з-поміж усіх в Україні - тут у святкову ілюмінацію традиційно вбирають відразу тріо ялинок, які ростуть поруч. На них цьогоріч повісили 150 іграшок і понад 200 гірлянд.

Вінниця

Новорічна ялинка у Вінниці Фото: tourism.gov.ua

Її висота 28 метрів. Дерево прикрасили великими бурульками та великими 3D кулями, які світяться, а також квітами золотавого, срібного й синього кольорів.

Ужгород

Новорічна ялинка в Ужгороді Фото: tourism.gov.ua

У місті встановили штучну 18-метрову ялинку. Вартість обновки обійшлася місту трохи менше мільйона гривень. Дерево вбране у кульки білого, срібного і золотого кольорів, а також прикрашена ілюмінацією жовто-гарячих фарб.

Херсон

Новорічна ялинка у Херсоні Фото: tourism.gov.ua

Головна ялинка міста має 18 метрів. На ній три з половиною кілометри гірлянд та близько півтисячі ялинкових прикрас, 45 із яких мають власну підсвітку.

Запоріжжя

Новорічна ялинка у Запоріжжі Фото: tourism.gov.ua

Штучну 22-метрову ялинку оформили у європейському стилі, витративши на нові іграшки та гірлянди близько 2 млн грн. А ілюмінація, яка використовувалася у попередні роки, тепер прикрашає інші новорічні локації міста.

Харків

Новорічна ялинка у Харкові Фото: tourism.gov.ua

Тут ялинка найвища в Україні – 40,5 метрів. Зібрана вона з окремих деталей та підсвічена світлодіодними лампами. Ілюмінація на ялинці працює в денному та нічному режимах. Загалом в ній задіяно 50 тисяч світлових елементів, є також анімаційні картинки. Штучне дерево прикрашають кілька тисяч куль з глянсового пластику, завитки, які зображають морозні візерунки та 50 великих куль.

Читайте також наш матеріал: Еволюція головної ялинки країни: від 1946 до 2021 років

Читайте також