Названо найнебезпечніше джерело інфікування COVID-19

На свята ніхто не уникне зустрічей із родиною
Названо найнебезпечніше джерело інфікування COVID-19
Святковий стіл, свята, родина (фото: Pexels)
18 Грудня 2020, 08:02
читать на русском

Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що джерелом поширення коронавірусу після новорічних свят можуть стати родичі.

Хоча раніше вважалося, що найбільше шансів підхопити коронавірус у метро.

Про це він заявив у коментарі "РБК-Україна".

На думку Рубана, наразі людям слід бути вкрай уважними до сімейних контактів. Оскільки саме на свята - це може стати осередком коронавірусу.

У ресторанах в нас впровадженні всі обмежувальні заходи, там не буде широкого поширення інфекції. Це будуть не ті масштаби, які можуть призвести до сплеску захворюваності. Основна увага - це родинні захворювання. Це буде майже 100% у родинах, - заявив Рубан.

Читайте також

Нагадаємо, раніше генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус закликав людей святкувати Різдво та Новий рік у родинному колі.

COVID-19 змінює спосіб святкування, але це не означає, що ми не можемо святкувати. Будьте в безпеці: дотримуйтесь місцевих вказівок, залишайтесь із домочадцями та уникайте натовпу, - закликав генеральний директор ВООЗ.

Також у ВООЗ вважають, що у Європі є вкрай висока ймовірність виникнення нової хвилі коронавірусу COVID-19 на початку 2021 року після святкування Різдва та Нового року.