Понад дві тисячі українців повторно інфікувалися COVID-19 - МОЗ

Справа у тому, що не у всіх, хто перехворіли коронавірусом є антитіла до інфекції
Важливо
Понад дві тисячі українців повторно інфікувалися COVID-19 - МОЗ
Лікар, коронавірус, здоров’я Фото: RODNAE Productions з Pexels
17 Грудня 2020, 02:29
читать на русском

В Україні чверть відсотка від загальної кількості осіб, які інфікувалися коронавірусною інфекцією - це повторні випадки зараження.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України.

Прецеденти повторного інфікування SARS-CoV-2 фіксували і в Україні — 0,25% загальної кількості інфікованих від початку пандемії. Але на сьогодні в Україні не було досліджень, які б підтвердили, що ці віруси генетично відрізняються між собою, - йдеться у повідомленні.

Як відомо, повторний позитивний результат ПЛР, отриманий не раніше 40 днів від першого позитивного результату, зафіксували у 2 тис. 161 людини, з них 12% — 250 людей — медичні працівники.

Читайте також

Деякі дослідження показують, що в більшості людей, які перенесли інфекцію SARS-CoV-2, виробляються антитіла, специфічні для цього вірусу. Однак рівні цих антитіл можуть бути різними: у пацієнтів із тяжкою формою захворювання — вищі, а в тих, у кого був легкий чи безсимптомний перебіг захворювання, — нижчі.

Ймовірно, у групі ризику повторного зараження новим коронавірусом є люди, які перенесли захворювання в легкій формі, - зазначається у повідомленні.

Також, зазначається, що коли вірус реплікується, тобто створює копії самого себе, у нових копіях можуть відбуватися незначні зміни, які називають мутаціями.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні фіксуються випадки повторного зараження COVID-19 осіб, які перехворіли коронавірусом 3-5 місяців тому.