НБУ позбавив Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери

З підпорядкування Рожкової забрали 6 ключових департаментів
НБУ позбавив Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери
Катерина Рожкова. Фото: Facebook
21 Жовтня 2020, 13:00
читать на русском

Правління Національного банку позбавило першу заступницю голови НБУ Катерину Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери.

Відповідне рішення ухвалило правління Нацбанку 20 жовтня, передає Економічна правда.

Зазначається, що своїм рішенням правління НБУ змінило структуру регулятора, створивши у ньому нову вертикаль підпорядкування.

До неї увійшли Департамент методології регулювання діяльності банків, Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінустанов, Управління захисту прав споживачів фінансових послуг, Департамент з управління діяльністю корпоративного недержавного пенсійного фонду НБУ. Цю вертикаль управління закріпили за Рожковою.

Читайте також

Правління НБУ забрало з підпорядкування Рожкової 6 ключових для нагляду за банківським ринком департаментів та передало їй 3 підрозділи, які не відіграють суттєвого значення у регулюванні банків.

Раніше у підпорядкуванні Рожкової було 7 структурних підрозділів: Департамент банківського нагляду, Департамент виїзних перевірок, Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг, Департамент фінансового моніторингу, Департамент ліцензування, Департамент методології регулювання діяльності банків та Департамент аналітики та наглядових технологій.

Всі ці департаменти, крім Департаменту методології регулювання діяльності банків, тепер перейшли у вертикаль управління Шевченка.

Тепер у підпорядкуванні голови правління НБУ Шевченка 15 підрозділів - це майже половина всіх структурних одиниць НБУ.

Читайте також

Нагадаємо, що членам правління Національного банку Катерині Рожковій та Дмитру Сологубові висловили недовіру через їхні публічні виступи.

Так, орган вжив відповідні заходи у зв’язку із порушеннями топменеджерами НБУ розпорядчих актів Нацбанку, Кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ, порушення вимог КЗпП України.