Рожкова відреагувала на догану за спілкування із ЗМІ

Цензура дійшла до стін Національного банку
Рожкова відреагувала на догану за спілкування із ЗМІ
Катерина Рожкова (фото: УНІАН)
6 Жовтня 2020, 13:26
читать на русском

Членам правління Національного банку Катерині Рожковій та Дмитру Сологубові висловили недовіру через їхні публічні виступи, без пояснення причин та заслуховування сторін.

Рожкова відреагувала на догану у Facebook.

Якшо серйозно, тут є правильна відповідь - це наші з Дмитром комунікації. Однак не впевнена, чи це причина, чи скоріше привід, - написала Рожкова.

Як вважає членкиня НБУ, то справа у тому, що вони надали коментарі виданню KyivPost для публікації про Національний банк.

Нічого крамольного, що б йшло у розріз з "генеральною лінією партії" не озвучувалося. Ми казали, що незалежність НБУ - це про колегіальність. Що новій команді треба трохи часу, щоб спрацюватися. І все у такому дусі, - додала вона.

Читайте також

Не вірите, що у 2020 році можуть оголошувати догану за спілкування з засобами масової інформації?! Я теж до кінця не вірила, що цензура дійшла до стін Національного банку. Але чому дивуватися, якщо рішення приймалося "вночі зухвало топором". Тобто за закритими дверима, без пояснення причин та заслуховування сторін, - додала членкиня.

Оцінку правових наслідків і наявність у Ради НБУ повноважень для ухвалення таких рішень Рожкова пропонує залишити юристам.

Вважаю, що це перемога минулого над майбутнім. Тривожний сигнал для незалежності Національного банку, та й загалом для здорового глузду, - резюмувала Рожкова.

Нагадаємо, що членам правління Національного банку Катерині Рожковій та Дмитру Сологубові висловили недовіру через їхні публічні виступи. Так, орган вжив відповідні заходи у зв’язку із порушеннями топменеджерами НБУ розпорядчих актів Нацбанку, Кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ, порушення вимог КЗпП України.