Заступникам голови НБУ Рожковій та Сологубу оголосили недовіру через публічні виступи

За словами члена Ради НБУ, рішення про висловлення недовіри Рожковій було прийнято майже одноголосно
Заступникам голови НБУ Рожковій та Сологубу оголосили недовіру через публічні виступи
Фото: НБУ

Членам правління Національного банку Катерині Рожковій та Дмитру Сологубові висловили недовіру через їхні публічні виступи. 

Про це повідомив у Facebook голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

Так, орган вжив відповідні заходи у зв’язку із порушеннями топменеджерами НБУ розпорядчих актів Нацбанку, Кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ, порушення вимог КЗпП України.

Водночас як повідомляє “Економічна правда”  член Ради Національного банку Василь Горбаль зауважив, що рішення про висловлення недовіри Рожковій було прийнято майже одноголосно.

Читайте також

Таке рішення було пов’язано з нещодавніми публічними виступами Сологуба і Рожкової. Треба розуміти, що банк - це перш за все довіра. А останні інтерв’ю Сологуба і Рожкової були дуже неоднозначно сприйняті як експертним середовищем, так і міжнародними партнерами, - повідомив Горбаль. 

24 вересня агентство "Інтерфакс-Україна" опублікувало інтерв'ю з Дмитром Сологубом, у якому, зокрема, він заявив, що Національний банк повернувся в ситуацію 2015-го року, коли знову кредит довіри від Міжнародного валютного фонду потрібно здобувати практично "з нуля".

1