Не бачимо кінця війни: Зеленський вважає, що російське вторгнення затягнеться

Однак Україна прагне досягти перемоги у війні якомога швидше
Важливо
Не бачимо кінця війни: Зеленський вважає, що російське вторгнення затягнеться
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
6 Травня 2022, 20:35
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що російська війна в Україні може затягнутися і не закінчиться скоро.

Про це він заявив під час відеозустрічі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Велика Британія), передає пресслужба глави держави.

Сьогодні 72-та доба повномасштабної війни, і ми не бачимо кінця війни поки. Ми не відчуваємо і не бачимо жодного бажання від російської сторони, щоби завершити її. І ми не бачимо задовільних вирішень щодо викликів, які спровокувала росія цією війною, - сказав глава держави.

Він впевнений, що перемога наблизиться тоді, коли світ зрозуміє, що війна в Україні – це спільна війна, тому і перемога стане спільною.

Зеленський зауважив, що ще не всі країни приєдналися до антивоєнної коаліції, але Україна продовжує пояснювати важливість глобальної консолідації, зокрема, звертаючись через ЗМІ, соцмережі й безпосередньо до людей.

Засобів, щоб наш голос був почутий, сьогодні у світі достатньо. Недостатньо енергії у лідерів світу, - вважає він.

Зеленський каже, що лідер кожної країни має потужно допомагати Україні в боротьбі проти загарбника, тим самим допомагаючи власній державі уникнути війни.

Захищаючи Україну, лідер захищатиме свою державу. Так само як і звичайні люди, які просто виходять на вулиці з нашими прапорами. І ця перемога буде спільною. Перемога не над путіним – перемога над цим терором і тероризмом, бо він і його війська – це його обличчя, - сказав він.

Український президент вважає, що події в Україні не мають сходити з перших шпальт світової преси, щоб люди в кожній країні знали, що відбувається в Україні кожного дня.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що війна в Україні буде тривалою.

Читайте також

1