Не добіг 200 м: на Львівському півмарафоні помер 23-річний хлопець

Хлопець був спортсменом та брав участь в інших марафонах
Не добіг 200 м: на Львівському півмарафоні помер 23-річний хлопець
Фото: facebook.com/andriy.sadovyi
27 Червня 2021, 15:36
читать на русском

У Львові під час спортивного змагання помер 23-річний хлопець. Смерть наступила під час подолання дистанції у 21 км на Львівському півмарафоні 2021 за 200 метрів до фінішу.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий у Facebook.

Велика біда на півмарафоні. Хлопець, 23 роки, не добіг 200 метрів. Медики щойно констатували смерть, - написав він.

Згодом Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, додав, що справою займатимуться правоохоронці та встановлюватимуть всі обставини.

Водночас організатори марафону розповіли, що вперше за шість років трапився такий нещасний випадок.

Один учасник, якому було 23 роки, втратив свідомість на 21 кілометрі, фактично за 200 метрів до фінішу. 20 метрів від нашого посту була Мальтійська служба, що одразу оперативно почала проводити реанімаційні заходи. Через 5 хвилин прибула швидка допомога, яка також продовжила надавати невідкладну допомогу. Годину проводили реанімаційні заходи, але, на жаль, нашого учасника не вдалося врятувати. Наразі більш детальної інформації нам не відомо, - зазначили організатори.

Організатори не можуть точно сказати, чому так сталось, але зі свого боку, переконують, що зробили все можливе. Оскільки на події працювало 13 карет швидкої допомоги, 33 представники Мальтійської служби.

Спортсмен брав участь у Київському півмарафоні у 2019 році та пробіг його за 1 годину 54 хвилини. Зазначається, що він планував покращити свій результат у Львівському півмарафоні та фінішувати за 1 годину 45 хвилин. Ми подивились його результати на 15 кілометрів – цю дистанцію він подолав за годину і 15 хвилин, тобто він дійсно біг швидко.

Генеральний директор Run Ukraine Дмитро Черніцький розповів, що кожен учасник забігу застрахований, відтак рідні загиблого отримають фінансову допомогу.

Нагадаємо, що під час ультрамарафону у Китаї загинув 21 спортсмен - люди замерзли на смерть через різке погіршення погоди.

Читайте також