Не хочуть ставати "гарматним м'ясом": чоловіки уникають мобілізації в ОРДЛО

Мобілізованих забезпечують не придатною для використання амуніцією та зброєю
Не хочуть ставати "гарматним м'ясом": чоловіки уникають мобілізації в ОРДЛО
Російські солдати Фото: facebook.com/Сили-оборони-Запорізького-краю
15 Квітня 2022, 16:34
читать на русском

На території ОРДЛО чоловіки призивного віку уникають мобілізації, адже не хочуть ставати "гарматним м'ясом".

Про це повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу.

Чоловіки призивного віку (18-65 років) всіляко уникають призову, не бажаючи ставати "гарматним м’ясом" в армії окупанта. Згідно з попередніми планами, за рахунок мобілізованих мали укомплектувати 17 стрілецьких полків у складі загальновійськових армій Південного та Західного во рф. Однак це завдання не виконане, - сказав Олександр Мотузяник.

Він зазначив, що з чоловіками, яких вдалося мобілізувати, не проводять будь-які вишколи чи інструктажі. Їх забезпечують не придатною для використання амуніцією та зброєю.

Своєю чергою окупанти обіцяють залучити мобілізованих чоловіків до завдань забезпечення контролю над окупованими територіями, охорони доріг та військових об'єктів, покращення оборонних позицій. Проте такі резервісти поповнюють лише втрати підрозділів.

Втім, як показує практика, такі мобілізовані з ОРДЛО складають найближчий резерв для поповнення втрат підрозділів, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти України. Також саме їх, як найменш цінний "ресурс", використовують для проведення "розвідки боєм" для виявлення позицій українських захисників, - додав він.

Нагадаємо, в росії триває прихована мобілізація резервістів, а при відборі кандидатів перевага віддається особам, які вже мають бойовий досвід.

Читайте також

1