Окупанти планують залучити 60 тисяч резервістів до бойових дій в Україні - Генштаб (відео)

У РФ йде прихована мобілізація чоловіків з бойовим досвідом
Важливо
Окупанти планують залучити 60 тисяч резервістів до бойових дій в Україні - Генштаб (відео)
4 Квітня 2022, 08:21
читать на русском

В Росії триває прихована мобілізація резервістів, а при відборі кандидатів перевага віддається особам, які вже мають бойовий досвід.

Про це йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Мобілізації підлягають рядовий, сержантський і офіцерський склад. Також визначені головні регіони для проведення мобілізації: Краснодарський край, Пермський край, Республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія.

Основним мотиваційним фактором для резервістів залишається матеріальне заохочення. Крім того, серед російського населення поширюється думка, що учасники війни з Україною можуть поліпшити своє матеріальне становище за рахунок так званих "трофеїв", тобто грабежу і мародерства, - йдеться в повідомленні.

Військове командування РФ таким чином планує залучити близько 60 тисяч осіб. Комплектація військових частин при цьому буде відбуватися за допомогою застарілої техніки, яка зберігається на складах.

Окрім того, в Генштабі ЗСУ зазначили, що на території Донецької та Луганської областей наші захисники за минулу добу відбили 7 ворожих атак. При цьому вони знищили 2 одиниці броньованої техніки, 43 автомобілі і міномет противника. Водночас повітряні сили знищили 6 повітряних цілей.

Нагадаємо,  початку війни ЗСУ знищили близько 18 тисяч російських окупантів, майже 650 танків та тисячі іншої ворожої техніки.

Читайте також