Не сплачував податки: забудовнику на Київщині повідомили про підозру

Бізнесмену загрожує штраф з позбавленням права займатися певною діяльністю протягом трьох років з конфіскацією майна
Важливо
Не сплачував податки: забудовнику на Київщині повідомили про підозру
Фото: з відкритих джерел
21 Вересня 2022, 18:13
читать на русском

Один із найбільших забудовників Київської області підозрюється у несплаті понад 140 млн гривень податку під час продажі нерухомості.

Про це повідомили в ДБР.

У період з 2019 по 2021 рік чоловік продав понад 900 квартир та комерційних приміщень. При цьому він не був зареєстрований фізичною особою–підприємцем або юридичною особою. Доходи від реалізації квартир та іншої нерухомості фігурант приховував під виглядом реалізації власного майна, а не від підприємницької діяльності. Це дозволило знизити ставку податку з оборудок з 18 до 5%, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що працівники ДБР провели обшуки в бізнесмена та вилучили понад три млн доларів, які передали в управління АРМА.

Також ДБР ініціювало питання щодо накладення арешту на майно підозрюваного для відшкодування збитків державному бюджетові України. Зокрема, мова йде про понад 100 квартир, майже 80 нежитлових приміщень та понад 30 земельних ділянок, - пояснили в ДБР.

Таким чином чоловіка підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненому ним як особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна, - додали в повідомленні.

За даними Української правди, мова йде про забудовника Софійської Борщагівки Андрія Мартинова.

Нагадаємо, дві компанії олігарха Олександра Ярославського не сплатили податки на понад 20 мільйонів гривень.

1