Не те, на що сподівалася Україна: Зеленський прокоментував рішення саміту НАТО

Президент очікував почути конкретні часові межі щодо набуття ПДЧ
Головне
Не те, на що сподівалася Україна: Зеленський прокоментував рішення саміту НАТО
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
15 Червня 2021, 08:15
читать на русском

Україна позитивно сприйняла рішення саміту НАТО про те, що наша держава стане членом Альянсу, а План дій щодо членства (ПДЧ) є неодмінною частиною цього процесу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, коментуючи рішення саміту НАТО щодо можливого членства нашої країни в Альянсі, передає його пресслужба.

Ми вдячні членам НАТО за таке цілком логічне рішення, яке повністю підтвердило рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року, – зазначив президент та додав, що у рішенні цьогорічного саміту відсутні конкретні часові межі наступних кроків у нашому зближенні з НАТО, "на які ми сподівалися".

У комюніке Брюссельського саміту країни-члени НАТО привітали значні євроатлантичні реформи, які вже здійснила Україна, та підтвердили готовність і надалі надавати практичну підтримку нашій державі у впровадженні реформ у секторі безпеки й оборони.

Ми продовжимо курс на реформи у сфері безпеки й оборони з тим, щоб іще більше відповідати стандартам взаємосумісності з державами-членами НАТО, – відзначив Зеленський.

У повідомленні зазначено, що у своїх подальших двосторонніх переговорах з лідерами держав-членів НАТО президент продовжить детальне обговорення євроатлантичних прагнень України. Про це зокрема йтиметься на зустрічі Зеленського з президентом США Джо Байденом під час запланованого візиту до Сполучених Штатів.

Роль України у забезпеченні глобальної безпеки має бути належним чином оцінена, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, за підсумками саміту НАТО, який відбувся 14 червня у Брюсселі, лідери країн-членів НАТО схвалили комюніке. У ньому лідери Альянсу закликали Україну рухатись до членства в НАТО шляхом виконання Річних національних програм.

Читайте також

1