Не всі українці можуть отримати пенсію на картку: у ПФУ назвали причину

Зокрема йдеться про людей, які перебували в російські окупації
Не всі українці можуть отримати пенсію на картку: у ПФУ назвали причину
Пенсії, гроші (фото: УНІАН)
30 Вересня 2022, 10:23
читать на русском

У Пенсійному фонді попередили, що не всі українці можуть отримати пенсію на картку.

Як повідомляє "На пенсії", це стосується пенсіонерів, які отримували пенсії через Укрпошту та опинилися в окупації, зможуть отримати свої виплати, але на підконтрольній території України чи після деокупації населеного пункту.

Простішою є ситуація для тих, хто отримував пенсії на банківську картку. Проте й тут є нюанси, наприклад, якщо ви більш як 6 місяців не знімаєте пенсію, нарахування виплат на картку припиняється.

1. Перший нюанс пов’язаний з необхідністю руху коштів на картковому рахунку.

Якщо карткою не користуватись до пів року, то згодом виплати на неї припиняться. Для їх відновлення потрібно знову звертатися до Пенсійного фонду України. Пенсію знову виплачуватимуть після підтвердження особи.

2. Другий аспект актуальний як для майбутніх пенсіонерів, так одержувачів.

Не кожна банківська картка може бути пенсійною. До рахунку є певні вимоги. Щоб картка працювала як слід, рахунок має бути дійсним, а також відкритим спеціально для отримання пенсії та лише для неї.

3. Третій нюанс стосується переказу виплат на картку та подання заяви для цього. Номер рахунку у заяві потрібно вказувати IBAN у ньому 29 символів – цифри та літери.

Нагадаємо, що на пенсію у 55 років можуть піти низка категорій працівників залізничного транспорту та іншим громадянам України.