Небезпечна SMS-розсилка приходить українцям на телефони: як не попастися

Не переходьте за будь-якими сумнівними посиланнями, не перевіривши їх
Небезпечна SMS-розсилка приходить українцям на телефони: як не попастися
Телефон, інтернет Фото: Pexels
18 Березня 2022, 21:17
читать на русском

Українцям на телефони почали приходити небезпечні SMS-повідомлення щодо нарахування коштів. Це черговий різновид інтернет-шахрайства.

Про це повідомляє пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО України.

Так, українців попередили про черговий різновид інтернет-шахрайств: SMS-розсилка на телефон із повідомленням про нарахування грошей

Українцям почало надходити повідомлення на телефон із текстом "Vam narahovano Groshovadopomoga PB24 6500. Zarahuvatu…" і далі йде посилання.

У жодному разі не переходьте за цим посиланням! Є великий ризик того, що ваш телефон буде зламано, - закликали українців.

При цьому варто бути уважними. Якщо ви замовляли послугу отримання одноразової грошової допомоги у розмірі 6500 грн через застосунок "Дія", очікуйте сповіщення про нарахування грошей у застосунку того банку, клієнтом якого ви є.

Крім цього, сповіщення про нарахування грошей не містить жодних посилань, а лише текстову інформацію.

Не переходьте за будь-якими сумнівними посиланнями, не перевіривши їх. Завжди краще зателефонувати на гарячу лінію тієї установи, від якої ви отримали повідомлення, та перевірити справжність отриманого сповіщення, - зазначили у Центрі.

Нагадаємо, що новий Телеграм-канал створили в Україні - він оперативно надає інформацію про дітей, яких знайшли, і дітей, що загубилися під час військових дій.

Читайте також

1