Негода в Україні: без світла понад 100 населених пунктів у трьох областях

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго
Негода в Україні: без світла понад 100 населених пунктів у трьох областях
Погода Фото: Pexels
10 Грудня 2021, 08:48
читать на русском

Через негоду в Україні без електроенергії залишилися 107 населених пунктів у трьох областях.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, від вітру та дощу постраждали мешканці Житомирської, Київської та Чернігівської областей.

Станом на 7 годин 10 грудня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру), через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП, знеструмлено 107 населених пунктів у 3 областях (Житомирська – 40, Київська – 37 та Чернігівська – 30), - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Синоптики прогнозують, що 10 грудня в Україні опади припиняться (крім західних областей - там нові фронтальні системи із південного заходу), вітер змінить напрямок на південно-східний. Також очікується потепління.

Ожеледь та ожеледиця подекуди ще зберігаються, на додачу, ще й тумани погіршать видимість... Проте, в денні години, із підвищенням температури та посиленням вітру, ожеледь та сніг у деяких центральних та північних областях почнуть вже стрімко руйнуватися та танути, - кажуть метеорологи.

За даними синоптиків, вранці в більшості областей країни очікується туман, в західних, місцями й у північних областях ожеледь, на дорогах ожеледиця. Удень у північних, центральних та південних областях місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Вдень температура повітря становитиме 4-9 градусів тепла, у південних областях та в Криму - 10-15,  у західних областях вдень до 5 градусів тепла.

Нагадаємо, синоптики кажуть, що у грудні погода буде близькою до кліматичної норми, аномальних опадів та температур в Україні в перший місяць зими не очікується.

Читайте також

1