Негода в Україні: без світла 440 міст та сіл, повалені дерева та затоплені будинки

Від злив та вітру постраждали мешканці восьми областей
Негода в Україні: без світла 440 міст та сіл, повалені дерева та затоплені будинки
Вітер повалив дерева в Україні Фото: ДСНС
6 Серпня 2021, 10:03
читать на русском

Внаслідок ускладнення погодних умов в окремих областях України вітер повалив дерева та позносив дахи будинків, зливи затопили житлові будинки та городи.

Як повідомляє Служба порятунку, знеструмлено 440 населених пунктів у 8 областях (Хмельницька – 206, Київська – 63, Тернопільська – 42, Чернівецька – 39, Львівська – 36, Вінницька – 29, Житомирська – 23 та Кіровоградська – 2).

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

На території окремих областей внаслідок ускладнення погодних умов підтоплено два житлових будинки, 13 підвальних приміщень, 10 дворогосподарств, 8 господарських будівель, помпову станцію та частково пошкоджено чотири покрівлі, повалено 155 дерев. Жертв та постраждалих немає, - йдеться у повідомленні.

Зокрема у Тернопільській області 5-6 серпня на території міст Борщів, Заліщики, сіл Більче – Золоте, Мушкатівка було частково підтоплено два житлових будинки, 8 підвальних приміщень, 10 дворогосподарств, 8 господарських будівель та помпову станцію.

У Хмельницькій області 5-6 серпня у м. Хмельницький було підтоплено 5 підвальних приміщень, в Кам’янець – Подільському районі частково пошкоджено 4 покрівлі (прибудова до клубу, 2 житлових будинків, недіючого дитячого навчального закладу, південної вежі фортеці), розрізано та прибрано 81 повалене дерево.

У Вінницькій області у Тульчинському районі було підтоплено одне підвальне приміщення, у Вінницькому, Жмеринському, Тульчинському, Хмільницькому, Гайсинському та Могилів – Подільському районах розрізано та прибрано 61 повалене дерево.

У Чернівецькій області вітер повалив 8 дерев.

Нагадаємо, у Бердянську через негоду обірвався електричний дріт та впав у калюжу - загинули двоє пішоходів.

Читайте також

1