Негода в Україні: через снігові замети на трасах обмежують рух транспорту

Влада закликає громадян за можливості не користуватися особистими авто
Негода в Україні: через снігові замети на трасах обмежують рух транспорту
Чищення доріг від снігу Фото: КМДА
8 Лютого 2021, 08:10
читать на русском

Зранку восьмого лютого на дороги України комунальники та спецслужби вивели додаткові сили на розчищення доріг від снігових заметів.

Як повідомляє "Укравтодор" із посиланням на прогноз Укргідрометцентру, сьогодні в Україні очікується погіршення погодних умов, тому дорожня спецтехніка працюватиме над забезпеченням безперебійного руху дорогами державного значення.

Синоптики прогнозують складні погодні умови: зниження температури повітря, сніг, хуртовини та снігові замети, пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця.

Читайте також

Тому "Укравтодор" спільно з ДСНС та Національною поліцією, для недопущення скупчення великовагових транспортних засобів та безперешкодній роботі спецтехніки в областях, де вируватиме негода, буде вводити тимчасові обмеження в русі для вантажного транспорту та пасажирських автобусів.

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що на період ускладнення погодних умов у Києві діє тимчасове обмеження в’їзду великогабаритного транспорту. Обмеження діятимуть до 9 лютого включно.

Обмеження проїзду вантажівок дасть змогу знизити рівень заторів на автодорогах і полегшить роботу снігоприбиральної техніки. У зв’язку із цим Департамент звертається до водіїв великогабаритного транспорту із проханням заздалегідь врахувати цю інформацію та формувати свої маршрути в об’їзд Києва, - зазначають у КМДА.

Влада закликає громадян за можливості не користуватися особистими авто, не паркувати свої машини обабіч вулиць, доріг і в заборонених для цього місцях – для безперешкодного проїзду снігоприбиральної техніки. Автомобілі, що заважатимуть розчищати дороги міста від снігу, евакуюють.

Нагадаємо, від сьогодні на території України синоптики прогнозують значний сніг, приріст снігу 15-20 см, хуртовини, ожеледицю.

1