Негода в Україні: у трьох областях затопило будинки, вулиці та городи

Знеструмленими залишаються 13 населених пунктів
Негода в Україні: у трьох областях затопило будинки, вулиці та городи
Негода в Україні Фото: ДСНС
23 Липня 2021, 09:02
читать на русском

Через ускладнення погодних умов в трьох областях України без електропостачання залишаються 13 населених пунктів (Київська – 9, Донецька – 3 та Кіровоградська – 1).

Як повідомляє ДСНС, до відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

У Службі порятунку повідомили, що внаслідок злив в Одесі підтоплено 48 дворогосподарств та 10 ділянок автодоріг. Жертв та постраждалих немає. Підрозділами ДСНС надано допомогу 98 особам, у тому числі 39 дітям.

У селі Нерубайське Одеського району через зливи зруйнувалася земляна гребля місцевого ставка, в результаті чого сталось підтоплення 10 приватних домоволодінь. Підрозділами ДСНС та комунальними службами проводились роботи по відкачуванню води та розчищенню ливневої каналізації.

У Бердянську (Запорізька область) внаслідок інтенсивних опадів загинуло дві людини особи - стався обрив електропроводів на підтопленій ділянці й людей вдарило струмом. Також тут затопило 70 дворогосподарств. Підрозділами ДСНС надано допомогу 32 особам, з них 10 дітей. Тривають роботи по ліквідації наслідків стихії.

У селі Двійне Генічеського району (Херсонська область) дощі затопили шість житлових будинків та 25 присадибних ділянок.

Нагадаємо, від 19 липня в Україні зберігалася дощова та грозова погода. Зокрема, зливи наробили лиха у столиці - тут затопило вулиці міста, станції метро, вітер повалив дерева. В Одесі затопило будинки, вулиці, було зупинено рух транспорту. Очевидці показали відео, як потоки води збивали людей з ніг.

Читайте також

1