Негода в Україні: знеструмлено понад 100 населених пунктів, обмежено рух на трасах

Без електрики залишилися 117 населених пунктів у п'яти областях України
Негода в Україні: знеструмлено понад 100 населених пунктів, обмежено рух на трасах
Рятувальники надають допомогу водіям на автошляхах країни Фото: ДСНС України
27 Січня 2021, 08:08
читать на русском

У результаті ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ і пориви вітру) станом на ранок середи знеструмлено 117 населених пунктів у п'яти областях України.

Як повідомила Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 07:00 27 січня в результаті ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ і пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 117 населених пунктів у 5 областях, а саме: Житомирська - 79, Київська - 13, Одеська - 13 Чернігівська - 11 і Запорізька - 1.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Також повідомляється, що 26 січня у зв'язку зі сніговими заметами, викликаними поривчастим вітром на окремих ділянках доріг у Львівській та Рівненській областях, виникли затори.

У Службі порятунку зазначили, що для забезпечення роботи снігоочисної техніки, вводилося обмеження руху для великогабаритного транспорту на ділянці траси Р-15 Ковель-Жовква (дорога регіонального значення) між с.Тудорковичі - с.Хоробрів Сокальського району Львівської обл. і тимчасово було тимчасово зупинено рух великогабаритного транспорту на двох проблемних ділянках в Рівненській обл. (об'їзна дорога м.Рівне та траса Рівне-Луцьк в районі с.Броники).

Читайте також

За інформацією рятувальників, всього підрозділами ДСНС протягом доби проведено буксирування 82 одиниць автотранспортних засобів (надано допомогу 255 громадянам). Від Служби порятунку залучалося 203 працівники та 54 одиниць техніки.

Зазначається, що станом на 7:00 27 січня за інформацією Служби автомобільних доріг транспортне сполучення на автомобільних дорогах державного та місцевого значення країни забезпечено. Обмежень руху немає.

Для забезпечення проїзду і розчищення автодоріг на території України від Служби автомобільних доріг залучено 812 одиниць техніки та 995 працівників.

Нагадаємо, в Україні оголошено перший рівень погодної небезпечності, жовтий. 27 січня в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях очікуються значні опади у вигляді мокрого снігу.

Відбуватиметься налипання мокрого снігу (утворення снігового покриву 10-20 см), на дорогах утвориться ожеледиця.

1