Немчінов пояснив, як відбуватиметься деконцентрація міністерств

В областях створюватимуться нові відомства, а не переноситимуться з Києва вже працюючі
Головне
Немчінов пояснив, як відбуватиметься деконцентрація міністерств
Олег Немчінов, Міністр КМУ (фото: facebook.com/nemchinov.oleh)
31 Березня 2021, 19:46

У межах деконцентрації органів виконавчої влади в областях створюватимуть нові відомства, а нині працюючі міністерства залишаться у Києві.

Про це заявив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у коментарі "Укрінформу".

За його словами, у межах деконцентрації органів виконавчої влади в областях створюватимуть нові відомства, а не переноситимуть туди органи, які вже функціонують у Києві.

Наприклад, новостворені органи, які не забезпечені приміщеннями, кадровим потенціалом у Києві, можуть бути розміщені із самого початку в регіональних центрах, де буде такий стимул для розвитку як регіону, так і підготовки місцевих кадрів із упровадженням їх на державну службу, ефективного управління, – пояснив Немчінов (досьє Олега Немчінова).

Читайте також

Щоби розпочати цей процес парламент має ухвалити розроблений урядом законопроєкт про зміни в законі про Кабінет Міністрів.

Ми готові будемо перейти до конкретної дорожньої карти після внесення змін до закону про Кабінет Міністрів. Це урядовий законопроєкт, який найближчим часом після розгляду уряду буде направлений у Верховну Раду. Ми передбачаємо можливість ухвалювати рішення про розміщення центральних органів виконавчої влади не тільки в Києві. Я думаю, що народні депутати підтримають таку пропозицію, – заявив міністр.


Контекст. 30 березня під час засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління президент України Володимир Зеленський запропонував протягом двох років перенести міністерства з Києва в регіони України.

1