Неопалимі: в Україні стартував благодійний проєкт з естетичної медицини

Військові зможуть безкоштовно позбутися рубців та шрамів
Неопалимі: в Україні стартував благодійний проєкт з естетичної медицини
Естетична медицина
5 Січня 2023, 22:42
читать на русском

Серед травм, які зазнають українці у розпочатій росією війні, значне місце посідають непобутові ушкодження шкіри, як-от опіки та рубці. Щоб українські військові могли позбутися цього дефекту, МОЗ та волонтери започаткували проєкт "Неопалимі".

Про це повідомляє МОЗ України.

"Пацієнти з опіками, рубцями та подібними ураженнями шкіри потребують комплексного лікування, яке включає, зокрема, й корекцію та пластику тканин. Це необхідно не тільки з питань естетики та самооцінки, але найперше для того, щоб відновити функцію ураженої частини тіла. Щоб людина могла повернутися до повноцінного життя, не переживати через отримані ушкодження", – говорить перший заступник міністра охорони здоров‘я Олександр Комаріда.

Загалом у світі естетична медицина є платною послугою і коштує вкрай дорого, тож доступна далеко не всім, хто її потребує. На сьогодні вартість лікування одного пацієнта може перевищувати пів мільйона гривень. Але нині по всій Україні у співпраці з МОЗ стартував новий благодійний проєкт "Неопалимі". Його мета – забезпечити комплексне безоплатне лікування для військових, добровольців, волонтерів, цивільних та дітей, які отримали опіки та рубці внаслідок військових дій на території України для того, щоб мати можливість відновити функціональність уражених частин тіла.

Команда проєкту вже налагодила співпрацю з 12 клініками, де буде відбуватись процес лікування. Тож чекає на нових пацієнтів, котрі потребують надання таких медичних послуг, але не мають для того фінансових можливостей.

Щоб стати пацієнтом проєкту "Неопалимі" потрібно:

  • бути військовим/волонтером/добровольцем/цивільним/дитиною,
  • мати ушкодження шкіри (опіки чи рубці) внаслідок військових дій,
  • мати підтвердження від лікаря/військово-медичної комісії про отримання НЕпобутової травми,
  • звернутися до команди "Неопалимі" (інстаграм: @neopalymi, тел.: (066) 906-06-14, сайт: http://neopalymi.in.ua),
  • або заповнити реєстраційну форму за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSILRoLr1Yia8sEhRRsIRLYvNCwmC2bygccM0zx_u88S8ubw/viewform.

Кількість процедур лікування варіюється від тяжкості ушкоджень, але в середньому потрібно від 3 до 12 процедур для досягнення позитивних результатів. При цьому вартість лише однієї процедури (без урахування медикаментів) становить близько 1000 доларів.

До проєкту залучені професійні спеціалісти та команда волонтерів, які комунікують з майбутніми пацієнтами про їхню участь, використовується новітня лазерна апаратура та якісні медичні препарати. Робота здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та з допомогою партнерів. Це надасть змогу брати на лікування близько 200 пацієнтів щомісяця. Проєкт дозволяє винести на новий рівень українських спеціалістів у сфері лазерного лікування опіків та рубців і передати досвід закордонним колегам, що дає можливість зміцнити імідж української медицини на світовому рівні.

Через постійні атаки країни-агресора актуальність цього проєкту росте з кожним днем. Його реалізація дозволить надати можливість якомога більшій кількості людей відновити функції уражених частин тіла та повернутись до звичного життя, щоб наші люди мали сили та можливості відбудовувати країну.

Нагадаємо, згідно зі ст. 16 ЗУ "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та їх сімей" та постанови КМ України від 25.12.2013 №975, українські військовослужбовці, які отримали поранення під час виконання бойового завдання, можуть отримати одноразову грошову виплату.

Читайте також

1