Несплата податків: ще на одному з комунальних підприємств Києва проводять обшуки

Прокуратура та фіскали "завітали" на КП "ГІОЦ"
Несплата податків: ще на одному з комунальних підприємств Києва проводять обшуки
Обшуки в КП ГІОЦ Фото: прокуратура
2 Червня 2021, 11:28
читать на русском

Київська міська прокуратура спільно з головним управлінням Державної фіскальної служби проводять обшуки на комунальному підприємстві "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ).

Повідомляється, що обшуки проходять в межах кримінального провадження, "розпочатого за фактом вчинення пособницьких дій в умисному ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах".

Згідно з матеріалами слідства, приватна компанія – у період 2019-2020 років надавала телекомунікаційні послуги КП "ГІОЦ". При цьому вказане підприємство, використовуючи грошові кошти "ГІОЦ" у сумі понад 10 млн гривень нібито замовляло зазначені послуги у підприємства з ознаками фіктивності.

2 червня за адресою КП "ГІОЦ" проводяться обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України, - кажуть у прокуратурі.

Довідково: Комунальне підприємство "Головний Інформаційно-обчислювальний центр" засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковане Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій виконавчого органу Київської міської ради. Основний вид діяльності: оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов’язана з ними діяльність.

Контекст. 12 травня Київська міська прокуратура повідомила про проведення обшуків у декількох департаментах КМДА і комунальних підприємствах одразу за шістьма не пов’язаними між собою кримінальними справами.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".

Читайте також

1