Нетипово теплий: синоптики розповіли про те, яким буде січень в Україні

Метеорологи не прогнозують снігу та морозів у першій половині місяця
Нетипово теплий: синоптики розповіли про те, яким буде січень в Україні
Погода, гори, природа Фото: Парламент.UA
1 Січня 2023, 17:24
читать на русском

До кінця 2022 року в Україні очікується аномально тепла та переважно безсніжна погода.

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, така ж погода очікується й у першій половині січня 2023 року передає "Метеопрог".

Синоптик пояснив, що через Україну проходитимуть атмосферні фронти та повітряні маси атлантичного походження.

"У зв'язку з цим, як і раніше, слід очікувати аномально теплий період як для цієї пори року і дефіцит снігового покриву", - прогнозує Кібальчич.

За його словами, періодично очікуються опади у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу. Також в окремі дні можливі густі тумани, які знижуватимуть дальність видимості до кількох сотень метрів.

Крім того, погода в Україні у січні 2023 року здивує аномально теплими як для зими температурами повітря. Погодні умови будуть схожими до таких, які бувають на початку квітня.

Про це розповів синоптик Станіслав Щедрін, пише ТСН.ua.

Він зазначає, що теплі повітряні маси з Сахари та Атлантичного океану зможуть витіснити холодне антарктичне повітря з більшої частини Європи.

"Таким чином, по всій Україні десь до 14-17 січня переважатиме відносно сильно тепла погода в усіх регіонах. Температурний режим переважно коливатиметься в межах від 0 +5 в нічний період, та до +7+10 градусів вдень, на півдні України до +13+16", – зазначає він.

Водночас за його словами, очікується багато дощів. Вночі вони подекуди будуть з мокрим снігом.

Проте уже в другій половині січня погода різко зміниться і стане більш зимовою. Прийдуть сильні снігопади і похолодання

Нагадаємо, зимові свята в Україні, а саме обидва Різдва (25 грудня та 7 січня), а також Новий рік будуть не по-зимовому теплими – у ці дні також очікуються дощі.